Pasja šola – Alfakan vzgojen mladiček

Preverite kako poteka delo v stopnji skupinskih tečajev pasje šole: Alfakan vzgojen mladiček.

Alfakan skupinski tečaji so razdeljeni v tri stopnje.

  • Alfakan vzgojen mladiček
  • Alfakan vzgojen mlad pes
  • Alfakan vzgojen pes

 

V vsaki izmed stopenj se osredotočimo na točno določen cilj, ki želimo, da ga naši tečajniki dosežejo ali presežejo. V tem članku, se bom omejil samo na stopnjo Alfakan vzgojen mladiček.

 

Kot sem že omenil, je izbira pasje šole zelo pomembna, zato smo se osredotočili na to, da tečajnikom ponudimo najkvalitetnejšo storitev. Ob upoštevanju nasvetov naših inštruktorjev, lahko prav vsak pes pri nas postane zavidljivo vzgojen. Ali je vaš pes že vzgojen?

Osnovni podatki

Stopnja Alfakan vzgojen mladiček obsega 10 ur. Tečaji potekajo 2x tedensko. V to stopnjo spadajo vsi psi in vodniki, ki ne poznajo našega sistema, ne glede na starost in pasmo psa. Vsaka skupina šteje 7 tečajnikov, kar omogoča, da se inštruktorji lahko individualno posvetimo vsakemu tečajniku. Vpis je možen vse leto.

 

Kaj torej počnemo?

Prva stvar, ki se je lotimo v pasji šoli je izgradnja kvalitetnega odnosa in jasne komunikacije. To so temelji vsega nadaljnega dela s psom in če si zgradimo majave temelje, lahko pri vzgoji in šolanju v prihodnosti pričakujemo probleme. Vzporedno s tem, začnemo tečajnikom predstavljati pravilno učenje vedenj. Tako v sam proces vzgoje psa, vpeljemo tudi nekaj šolanja. Šolanje je v tej stopnji zastopano v manjšini. Pse naučimo osnovnih vedenj, ki jih začnemo takoj vpeljevati v realne situacije. Ogromno dela poteka v urbanem okolju, saj je potrebno s psom zamenjati ogromno različnih okolij in situacij. Psa socializiramo.

pasja šola,Vzgoja psa se začne doma
Vzgoja psa se začne doma

Najbolj pomemben del vseh stopenj, pa so vprašanja tečajnikov. Inštruktorji smo pripravljeni odgovoriti na prav vsako vprašanje, ki se pojavi v pasji šoli. To je zelo pomemben del, saj si želimo psa, ki bo vzgojen tako na poligonu kot tudi v urbanem okolju in predvsem doma.

 

Želim si vzgojenega psa

Kdo si ga ne? Alfakan bo naredil vse, da vam to uspe.

Pasja šola Maribor, Kranj, Ljubljana, Koper